What Is Hdcp
این مقاله جنبه آموزشی دارد، مسوولیت چگونگی استفاده از آن به عهده خواننده محترم است.
HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) مخفف محافظت از محتوای دیجیتال با پهنای باند بالا است، یک طرح محافظت از کپی برای از بین بردن امکان ذخیره داده های دیجیتالی میان منبع ارسال کننده تا ارسال به صفحه نمایش است.
این فرمت توسط اینتل طراحی شده است و مجوز آن توسط Digital Content Protection, LLC (Corporation) برای احراز هویت و مبادله کلید قبل از نمایش فیلم و صدا صادر شده است.
محصولات سازگار باHDCP مانند دستگاه های پخش DVD و Blu-ray، گیرنده های سیگنال های ماهواره، تلویزیون های کابلی، ست تاپ باکس ها و همچنین کامپیوترها نیاز به اتصال ایمن به صفحه نمایش سازگار دارند، فرایندی که اغلب به عنوان Handshake (دست تکان دادن) توصیف می شود.
با توجه به افزایش تولیدکنندگانی که از HDCP در تجهیزات خود استفاده می کنند، توصیه می شود که در هنگام خریداری نمایشگر(تلویزیون) از سازگاری آن با HDCP مطمین شویم.
البته ممکن است امروز شما از دستگاه پخش کننده یا رسیور با خروجی آنالوگ کامپوننت (فیش های گرد زرد، سفید، قرمز) استفاده کنید، اما بخاطر داشته باشید دستگاه های جدید از خروجی های آنالوگ پشتیبانی نمی کنند.
آماده فروش
اگر چه برخی تولید کنندگان کالای با قابلیت HD مانند پخش کننده های DVD و Bluray هنوز خروجی های تصویر و صدای آنالوگ کامپوننت را به روی دستگاه های خود تعبیه می کنند، اما به خاطر داشته باشید با این روش محدودیت های صوتی و تصویری غیر HD را خواهید داشت و از لذت دیدن و شنیدن صدا و تصویر خوب محروم خواهید شد.
وضوح بالای تصویر با رزولوشن 720p, 1080p, 2160p فقط به روی درگاه های دیجیتالی HDMI در دسترس هستند که توسط HDCP محافظت می شوند. بنابراین برای دریافت تصاویر بی نقص از طریق درگاه HDMI باید نمایشگر های جدید از HDCP پشتیبانی کنند.
باید توجه داشت در حال حاضر HDCP استانداردی نیست که به روی مانیتورهای PC مورد استفاده قرار بگیرد و البته تقریبا هیچ یک از این مانیتورها از ورودی های آنالوگ پشتیبانی نمیکنند.
اگر چه مانیتورهای PC با رزولوشن های بالا قابلیت پخش محتوای HD را دارند، اما به خاطر داشته باشید اگر مانیتور را به منظور نمایشگری برای دستگاه پخش دیسک یا کنسول بازی خود خریداری میکنید از پشتیبانی HDCP توسط آن مطمین شوید.
پاسخ ساده این است که در هر برقراری HDCP یک کلید بین دستگاه پخش کننده و نمایشگر تبادل می شود.
دستگاه پخش کننده منبع از نمایشگر درخواست هایی دارد تا از پشتیبانی آن از HDCP قبل از ارسال تصاویر مطمین شود.
به خاطر داشته باشید دستگاه های قدیمی که از HDCP پشتیبانی نمیکنند و برای ارسال تصاویر از پورت DVI استفاده میکنند دچار مشکل عدم نمایش تصویر نمی شوند.
فرمت جدید، HDMI به گونه ای طراحی شده است که با DVI های قدیمی سازگار باشد، اما دستگاه های قدیمی ممکن است با نمایش خطاهایی به روی نمایشگر مواجه شوند.
شاید شما هم در هنگام نمایش یک محتوای خاص به مشکلات عدم نمایش تصویر همراه با متنی با مضمون عدم پشتیبانی ازHDCP روبرو شده باشید.
فراموش نکنید پشتیبانی HDCP از طرف نمایشگر اهمیت بیشتری دارد، زیرا اگر پخش کننده از این روش استفاده نکند معمولا مشکلی پیش نخواهد آمد. البته اگر از طرفداران کالاهای با کیفیت صدا و تصویر استاندارد هستید و از محصولات برندهای مطرح هر زمینه ای استفاده میکند حتما دستگاه پخش کننده شما از HDCP پشتیبانی میکند، پس در هنگام خرید تلویزیون و نمایشگر بیشتر دقت کنید.
هرگونه برداشت محتوا از مقالات، آموزش ها و محتوای فروشگاه اندروید باکس غیر مجاز است.
سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.